訪客 | 登入
Ψ 註冊 | 登錄 | 搜索 | Flash 遊戲機舖 | 統計 | 幫助 | |  
 
打印

爛GaG IQ題60連發

追命

爛GaG IQ題60連發 [ x 2 ]

爛GaG IQ題60連發1.隆胸兩邊隆哂要一萬,但隆一邊只需三千,估一四字成語

2.話說有架飛機比人騎劫,d乘客會對劫機者講d咩呢?估一手機品牌

3.補時贏波,估一汽車品牌

4.話說有間名牌鋪頭一折大減價,有個女人走左入去掃貨,但佢買完出黎之後就死左
佢究竟點死?

5.點解BB唔識笑?

6.拉乜野可以學到野?

7.鍵盤入面邊個掣最靚仔?

8.L訓低左會變成咩?

9.咩毛最普通?

10.點解晌船上唔可以講笑話?

11.小明自己做暑期作業,第二日,佢死左,點解?

12.天空之城,估香港一地方名

13.麥當勞叔叔個頭,估一國家名

14.邊兩個英文字母最難教?

15.學生最怕乜野魚?

16.乜野豬得一隻腳?

17.魚無腳,蟹無翼,咁蝦無咩?

18.魚蛋粉入面有魚蛋,咩粉入面有雪糕?

19.有乜野唔可以擺入雪櫃?

20.承上題,邊個電視藝人唔梳得頭?

21.菠蘿係黃色,咁咩蘿係綠色?

22.麥兜自己沖涼,估一近代文學作家名

23.英文有廿六個英文字母,當E同T走左之後,會剩低幾多個英文字母?

24.恐怖分子下面係乜野?

25.承上題,咁中間係乜野?

26.足球姓祝,籃球姓藍,咁柔道姓咩?

27.大口仔搽紅唇膏,估一英文生字

28.六減二幾時等於零?

29.有怪獸入侵地球,我地應該點做?

30.恭喜發財,估一國家名

31.NDS同PSP對打,邊個會贏?

32.點解撩耳仔會好開心呢?

33.冬甩個爸爸係邊個?

34.晌多啦A夢入面,邊個人大個左會做醫生?

35.晌多啦A夢入面,老師病左會傳染比邊個?

36.承上題,佢最先傳染比邊個?(唔係多啦A夢人物)

37.多啦A夢姓咩?

38.點解多啦A夢成日話睇唔到野?

39.點解呢個世界上有東京、南京、北京但無西京?

40.Hello Kitty見到Dear Daniel塊面上有個交叉,點解Kitty會打Daniel一巴?

41.地球爆左, 咁要走去邊度?

42.咩動物識打桌球?

43.九加四幾時等於一?

44.一個中文字,分起來會很爽,合起來會很痛,猜動詞(18+)

45.廣東出冬瓜,廣南出南瓜,廣西出西瓜,咁廣北會出咩?

46.咩生果唔打字?

47.有咩老鼠得兩隻腳?

48.承上題,有咩鴨得兩隻腳?

49.如何用三盞燈同一張凳營造一個緊張氣氛?

50.柴、米、油、鹽,有邊樣唔係八十年代gei產品?

51.夫差係吳國人,西施係越國人,咁勾踐係咩人?

52.麵包A、B、C、D,邊 個包係苦?

53.一加一幾時會等於三?

54.晌咩時候零會大過二,二又會大過五?

55.咩動物會撕爛條鰻魚?

56.小明比大明養,咁大明比邊個養?

57.益力多係咩味架?

58.李雲迪最憎咩理髮產品?

59.阿明同阿珊去打劫銀行,但事敗逃亡
但d警察追捕果時唔追阿明,淨係死追阿珊,點解呢?

60.達文西密碼上面係咩?













































































































答案:
1.隆胸兩邊隆哂要一萬,但隆一邊只需三千,估一四字成語
Ans:一波三折

2.話說有架飛機比人騎劫,d乘客會對劫機者講d咩呢?估一手機品牌
Ans:Nokia(落機呀?)

3.補時贏波,估一汽車品牌
Ans:保時捷

4.話說有間名牌鋪頭一折大減價,有個女人走左入去掃貨,但佢買完出黎之後就死左
佢究竟點死?
Ans:抵死

5.點解BB唔識笑?
Ans:因為可以笑的話,不會哭

6.拉乜野可以學到野?
Ans:Library

7.鍵盤入面邊個掣最靚仔?
Ans:F4

8.L訓低左會變成咩?
Ans:Aeroplane(L平)

9.咩毛最普通?
Ans:Normal

10.點解晌船上唔可以講笑話?
Ans:因為個海聽到會笑,咁就會引起海潚

11.小明自己做暑期作業,第二日,佢死左,點解?
Ans:因為自作業,不可 活

12.天空之城,估香港一地方名
Ans:堅尼(離)地城

13.麥當勞叔叔個頭,估一國家名
Ans:緬甸(免電)

14.邊兩個英文字母最難教?
Ans:C、E,因為EC難教

15.學生最怕乜野魚?
Ans:東星班(Don’t升班)

16.乜野豬得一隻腳?
Ans:珍寶珠

17.魚無腳,蟹無翼,咁蝦無咩?
Ans:太郎

18.魚蛋粉入面有魚蛋,咩粉入面有雪糕?
Ans:Seven

19.有乜野唔可以擺入雪櫃?
Ans:秘密,因為不能說的秘密

20.承上題,邊個電視藝人唔梳得頭?
Ans:朱咪咪,因為不能梳的咪咪(不能說的秘密同普通話讀)

21.菠蘿係黃色,咁咩蘿係綠色?
Ans:Keroro

22.麥兜自己沖涼,估一近代文學作家名
Ans:朱自清

23.英文有廿六個英文字母,當E同T走左之後,會剩低幾多個英文字母?
Ans:21個,因為ET搭UFO走左

24.恐怖分子下面係乜野?
Ans:恐怖分母

25.承上題,咁中間係乜野?
Ans:恐怖分線

26.足球姓祝,籃球姓藍,咁柔道姓咩?
Ans:姓誕,因為又到聖誕,又到聖誕?

27.大口仔搽紅唇膏,估一英文生字
Ans:Direction(大red唇)

28.六減二幾時等於零?
Ans:做六gei手勢果時

29.有怪獸入侵地球,我地應該點做?
Ans:唱進行曲(超人的主題曲歌詞:這進行曲,一高奏,妖怪便逃走?)

30.恭喜發財,估一國家名
Ans:比利時(比利是)

31.NDS同PSP對打,邊個會贏?
Ans:NDS,因為NDS係屈機(摺機)的

32.點解撩耳仔會好開心呢?
Ans:因為Happy New Year?

33.冬甩個爸爸係邊個?
Ans:多啦A夢(片尾曲:冬甩個爸爸,冬甩個爸爸,多啦A夢)

34.晌多啦A夢入面,邊個人大個左會做醫生?
Ans:小夫

35.晌多啦A夢入面,老師病左會傳染比邊個?
Ans:大雄,因為野比大雄

36.承上題,佢最先傳染比邊個?(唔係多啦A夢人物)
Ans:小新,因為野原新之助

37.多啦A夢姓咩?
Ans:吳(片頭曲:多啦A夢唔?)

38.點解多啦A夢成日話睇唔到野?
Ans:因為佢伸手不見五指

39.點解呢個世界上有東京、南京、北京但無西京?
Ans:因為西經比唐三藏拎左

40.Hello Kitty見到Dear Daniel塊面上有個交叉,點解Kitty會打Daniel一巴?
Ans:因為個交叉係Miffy個口

41.地球爆左, 咁要走去邊度?
Ans:地球gei右邊

42.咩動物識打桌球?
Ans:鷹,因為鷹識桌球

43.九加四幾時等於一?
Ans:睇時針吧

44.一個中文字,分起來會很爽,合起來會很痛,猜動詞(18+)
Ans:咬

45.廣東出冬瓜,廣南出南瓜,廣西出西瓜,咁廣北會出咩?
Ans:出聲,因為講不(廣北)出聲

46.咩生果唔打字?
Ans:蕉,因為不打字蕉

47.有咩老鼠得兩隻腳?
Ans:米奇老鼠

48.承上題,有咩鴨得兩隻腳?
Ans:所有鴨(包括唐老鴨)

49.如何用三盞燈同一張凳營造一個緊張氣氛?
Ans:燈燈燈凳

50.柴、米、油、鹽,有邊樣唔係八十年代gei產品?
Ans:油,因為油不是八十年代?

51.夫差係吳國人,西施係越國人,咁勾踐係咩人?
Ans:劉松仁

52.麵包A、B、C、D,邊 個包係苦?
Ans:C,因為麵包師傅(C苦)

53.一加一幾時會等於三?
Ans:錯果時

54.晌咩時候零會大過二,二又會大過五?
Ans:猜包剪鎚果時

55.咩動物會撕爛條鰻魚?
Ans:蛇,因為佘斯曼(蛇撕鰻)

56.小明比大明養,咁大明比邊個養?
Ans:狗,因為久仰大名(狗養大明)

57.益力多係咩味架?
Ans:你今日飲左未

58.李雲迪最憎咩理髮產品?
Ans:美源髮彩,因為美源髮彩,冇得「彈」

59.阿明同阿珊去打劫銀行,但事敗逃亡
但d警察追捕果時唔追阿明,淨係死追阿珊,點解呢?
Ans:因為喜瑪拉雅山(起碼拉阿珊)

60.達文西密碼上面係咩?
Ans:達文西帳號
一.一"
版權由 追命webuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

琉璃
thx....成日都有一個問題好想問.............

個 爛 字點打=.=""?
版權由 琉璃webuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

peter1512
27.大口仔搽紅唇膏,估一英文生字
Ans:Direction(大red唇)
in tvb係咪小兒科
炒股票有賭未為輸  金融風暴已經係歷史
炒股票有賭未為輸  炒股票已經係歷史
版權由 peter1512webuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

追命
55
一.一"
版權由 追命webuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

chaohanjun
very smart... never think of something like this... support
版權由 chaohanjunwebuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

清除 Cookies聯繫我們Archiver      當前時區 GMT+8, 現在時間是 2014-10-1 16:09

Processed in 0.033986 second(s), 9 queries , Gzip enabled.